Akce pořádané katedrou TZB

  Akce pořádané katedrou TZB   Technická středa katedry TZB dne 17.2.2021 ve 12.30h - webinář na téma Využití odpadního tepla z výpočetní techniky  

Technická středa katedry TZB dne 17.2.2021 ve 12.30h - webinář na téma Využití odpadního tepla z výpočetní techniky

Termín: 17.02.2021 - 17.02.2021   12:30 - 13:00

Využití odpadního tepla z výpočetní techniky

Výpočetní technika je základem moderní společnosti, která zasahuje do našich životů více, než si mnozí uvědomují. Energetická spotřeba datových center neustále stoupá i přes to, že dochází ke zvýšení efektivity výpočetní techniky. V posledních letech je energetická efektivita datových center velkým tématem v oboru a to nejen ze strany ekologického uvědomění, ale také kvůli zvyšujícím se cenám energií. Velkého posunu bylo dosaženo v účinnosti chlazení, efektivity hardwaru a jeho regulace, nicméně samotné využití tepla ve výpočetní technice produkované dnes není standartně implementováno. V dalším díle našeho webináře se podíváme na technické možnosti využití odpadního tepla z výpočetní techniky a jeho ekonomicko-ekologické vyhodnocení..

Přednáší: Ing. David Staněk
David Staněk absolvoval Fakultu stavební ČVUT v Praze, magisterský obor Inteligentní budovy v roce 2019. V současnosti je studentem doktorského studia na katedře technických zařízení budovy, kde se věnuje možnostem využití odpadního tepla z výpočetní techniky.

Přednáška je dostupná na:
Youtube kanálu K125